T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ANTAKYA - Ali Sayar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ TARİHÇE

OKULUMUZ

               

1969-1970 öğretim yılında Antakyalı gençlerin eğitimine başlayan Antakya Ticaret Meslek Lisesi 1982'den beri şimdiki yerinde hizmet vermekte olup 2015 yılından itibaren de Ali Sayar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır.

 

Kurulduğu günden bugüne binlerce mezun vermiş olan okulumuz Antakya'nın ticaret ve iş hayatı ile muhasebe sektöründe önemli bir yere sahiptir.

 

Okulumuz; 26 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, fen laboratuvarı, zengin kütüphanesi, kapalı spor salonu, halı sahası, toplantı salonu, kantiniyle Antakya'nın güzide meslek liselerinden biridir.

 

Okulumuzda şu anda Muhasebe ve Finansman Alanı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanlarında eğitim verilmektedir. Bilindiği gibi 9. sınıfta tüm okullarda aynı müfredatı okutulmaktadır. 10. sınıfta alan seçimi yapılarak öğrencinin yöneleceği alan belirlenmekte ve bu alana yönelik dersler ağırlık kazanmaktadır. 11. sınıfta ise daha önce seçilen alan içinde yer alan dallar arasından öğrenci tarafından tercih edilen dal seçilerek 11 ve 12. sınıfta bu dal çerçevesinde dersler okutulmaktadır.

 

Mezun öğrencilerimiz okul bitiminde dilerse Meslek Yüksek Okuluna devam edebilecekleri gibi lise mezunu olarak mali müşavirlik bürolarında genel muhasebe elemanı veya şirketlerde ön muhasebe elemanı, yönetici asistanı gibi pozisyonlarda iş bulabilmektedir.

 

 

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 64 öğretmeni ve  1163 öğrencisi bulunan okulumuz düne, bugüne ve yarına damgasını vuran önemli bir eğitim kurumudur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2017 - Güncelleme: 19.04.2022 13:56 - Görüntülenme: 2050
  Beğen | 7  kişi beğendi