T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ANTAKYA - Ali Sayar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB PROGRAMCILIĞI

WEB PROGRAMCILIĞI

NEDEN BİLİŞİM SEKTÖRÜ?

 

Bilişim sektörü firmaları, hizmetleri ile ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır. MEGEP kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında, bilgisayar teknik servisi, veri tabanı programcılığı, web programcılığı, ağ işletmenliği dallarında öğretim programları hazırlanmıştır.

 

Türkiye'de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir. MEGEP kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programının hazırlanmasında, Millî Eğitim Bakanlığı'nda görevli uzman ve alan öğretmenleri, sektör temsilcileri, üniversiteden alan uzmanları ve meslek elemanları ile iş birliği içinde çalışılmıştır.

 

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

 

Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında aşağıdaki dallar yer almaktadır;

1. Bilgisayar Teknik Servisi,

2. Veri Tabanı Programcılığı,

3. Web Programcılığı,

4. Ağ İşletmenliği

 

 

Okulumuz bünyesinde yer alan Bilişim Teknolojileri alanında WEB PROGRAMCILIĞI dalı 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren her öğretim yılı açılmış olup, bu dal altında öğrencilerimizin uzmanlaşması sağlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2017 - Güncelleme: 19.04.2022 12:20 - Görüntülenme: 1429
  Beğen | 9  kişi beğendi